Kom i gang med at cykle

Cykling kan både være transport og motion på en gang. Du har måske et ønske om at komme i gang med at motionere for at komme i bedre form, eller for at tabe dig. Cykling er et godt sted at begynde fordi det hører til en af de mere skånsomme sportsgrene. Det er ikke så hårdt for leddene når du cykler, som eksempelvis ved løb.

Cykle med en ven – eller flere

Cykling kan kombineres med naturoplevelser ved landevejs cykling, og ikke mindst samvær med dine venner. Det er en rigtig god ide at finde en eller flere at cykle sammen med, fordi det er langt mere motiverende at være flere om et projekt. Du skal passe på med ikke at lægge for hårdt ud, men cykling 3 gange om ugen kan du godt begynde med, og en god tommelfingerregel er, at du enten øger intensiteten eller mængden af motion med 10 % om ugen. Ikke mere for netop ikke at blive skadet.

Vigtigt med godt træningstøj

Og det er ikke nødvendigt med en fancy cykel, men det er vigtigt med godt træningstøj. Gode cykelbukser så du undgår dumme mærker efter bukser som gnaver på ben og bagdel, ligesom svedtransporterende bluse og en trøje med windbreaker funktion så du ikke bliver kold. Hvis du har brug for træningstøj i størrelserne 1XL – 8XL finder du det hele på Motley Denim, hvor klæder har kvalitet, mode og funktionalitet i et.Man behøver som sagt ikke at købe den dyre racercykel for at komme i gang med at cykle. De fleste af os har en konformationscykel eller vi kan låne naboens bedstemorcykel. På den slags cykel kan du også sagtens deltage i et af de mange løb som bliver arrangeret rund omkring i landet, for ud over vennerne er det også super motiverende at have et mål at arbejde frem i mod, og ikke mindst at gennemføre.

Mr. Kris DuBuque IV